Måndag

Vi har fullt upp på våra lediga dagar just nu. Både jag och Simon var långlediga torsdag-söndag så de har varit riktigt skönt. Vi har grävt upp gräset på ena sidan av huset och fått klart en odlinglåda där vi i nuläget har planterat blåbärsbusken, morätter, sallad & rädisor. Håller på och ska få färdigt en till så att vi kan planetera ner blomkål, broccoli, persilja och gräslök! även köpa jordgubbsplantor & några fler bärbuskar. Före och efterbild kommer när de är färdigt ;)
 
Annars så har vi haft besök av vänner två helger i rad nu. Blivit middag, kubbspel och Jaccutzi! Himla trevligt! Jamie har ju tyckt de varit extra spännande eftersom de är en av hans dagisfröknars son! (gammal klasskompis till mig och polare till Simon).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotbollsträningen förra veckan gick riktigt bra. Jamie var med på alla övningar och gick sedan av när de var dags att dela in i två lag. Han tycker de är för rörigt när alla springer på bollen och tycker att dem andra är snabbare.. Istället sprang han och övade bollkontroll vid sidan om planen!
 
 
 
Förra veckan var jag även på föreläsning om lågeffektivt bemötande i Lund. Så himla intressant och givande. Fick en hel del "aha upplevelser" även när de kommer till "friska" barn och hur dem fungerar som man inte har tänkt på tidigare som man själv kommer ha nytta av i uppfostrandet av våra barn. Här är ett litet klipp om hans föreläsning om barn som bråkar. Den hade jag också velat gå på!
 
 
 
 

Första träningen

Igår hade Jamie sin första fotbollsträning utomhus. De är egentligen bara barn födda 11-12 men han fick följa med upp eftersom han gått på knallebollen sedan han var 1,5 år.
 
Först hade dem lite passövningar, sicksack mellan koner och skott vilket Jamie var riktigt duktig på. Han är ju väldigt blyg när de kommer till nya barn, speciellt när dem är många (kan man inte tro om man känner honom) så han var faktiskt en av få som faktiskt stod still i kön utan att tramsa eftersom han inte vågade ta kontakt med någon annan.
 
 
När de skulle göra vargen (vem är rädd för vargen) så blev Jamie utsedd till varg. Han har aldrig gjort de tidigare så han sprang mest runt och vågade inte riktigt ta dem andra barnen.  När dem delades in i lag och spela match så var de kaos. Alla barnen sprang verkligen mot bollen haha! Jamie tröttnade rätt snabbt och ville köra hem men fullföljde hela timmen!
 
(glöm inte ändra kvaliten)
 
Efteråt när vi pratade om träningen så tyckte han inte de var så roligt att spela i lag, han tyckte att de var svårt och att bollen var för hård. Däremot tyckte han att övningarna var roliga så dem ville han vara med på igen. Fick förklarat för honom att allting är svårt i början och att man lär sig (precis som han gjort nu när han lärt sig cykla helt själv). Vi får se nästa Tisdag hur motiverad han är!
 
 

Äntligen

I torsdags levererades vår jaccutzi! Grannarna, Simons pappa och Remo kom för att hjälpa till att lyfta in den.
 
 
 
Nu återstår bara att bygga lite högre bakom och sidan ska gå diagonalt upp mot stolpet. Vår loungesoffa ska säljas, nytt större matgrupp med soffa ska köpas och ha på andra sidan tädäcket och där vi nu har soffan tänkte vi ha två solbäddar och ett litet bord!
 
 
På söndagen kom svärmor & Jessica och hämtade upp mig så åkte vi till Lödde plantskola. Jag har ju noll koll på blommor så fick lite experthjälp så nu har vi iallafall fått lite grönt till framsidan & altanen. Även köpt tomatplanta & blåbärsbuske som är början till vår odlingsplats.
 
 
 
Att hitta en elektriker som kunde komma under helgen och koppla in spaet var lättare sagt en gjort. Trots att Simons hela släkt är inom byggbranschen så känner dom alla typer av hantverkare FÖRUTOM elektriker :P Tillsist hittade vi iallafall en i byn som kom på söndagen!
 
På måndagkväll invigdes den när jag vår på jobb! Simon offrade sig och badade igen när jag kom hem 22! Så himla skönt, lätt de bästa köpet vi gjort. Blev även ett bad kvällen efter också när barnen somnat.
 
 
 
 
De bästa med att de är fint väder är ju att man kan leka med vatten och faktiskt servera "riktigt" kaffe ;)
 
 
 
 
Kelly blev helt överlycklig när grannarna kom in och lekte och hade deras dockvagnar med sig. Får ta och köpa en sådan till henne!
 
 
 
I söndags kom även Angelica, Jesper, Tristan och Leia hit och spenderade hela eftermiddagen/kvällen här!