Spara vs Slösa

När jag var mammaledig så levde vi enbart på Simons lön. Jag tog inte ens ut mammadagar utan jag gav alla mina dagar som jag kunde ge till Simon. Sedan tog han ut på helgen eftersom han i princip fick dubbelt så mycket per dag som jag hade fått.

Sedan hörde man många som tyckte att de aldrig fick pengar över eller hade råd med vissa saker trots att de hade en lön som i princip bara skulle räcka till dem själv. Här stod vi med hus, bil, 2 vuxna, 2 barn, 2 hundar och jag förstod inte alls vad dem menade. Vi hade ju råd och vi kunde hitta på massa saker trots att vi bara hade en lön. Alltid handlar ju om hur man väljer att prioritera saker och ting. Vill man äta oxfile 4 dagar i veckan, ja då kanske man inte har råd att åka på någon weekend eller liknande. Med de sagt så har vi ju inte ätit nudlar 4 dagar i veckan utan vi har ätit ordentlig middag varje dag men gjort veckomatsedel efter vad som varit på extrapris just den veckan. Bara där sparar man in en hel del. Om man slutar med att kompleteringshandla på närbutiken som har ännu dyrare priser.

Nu när jag också har fått jobb så är jag så himla glad att vi lagt upp hela vår livsstil och spenderade kring en lön. Detta gör att vi ser min lön som enbart en bonus och hela åker rakt in på sparkontot så vi bland annat kan unna oss saker i sommar. Simon har ju 8-10 veckors semester så de finns ju en hel del dagar att fylla ut med aktiviteter!

Klicka här om du behöver hjälp med Privatekonomin

 

Inlägg i samarbete med privatekonomin