Måndag

Vissa dagar är jobbiga från morgon till kväll. Idag var en sådan dag. Barnen leker med varandra jättebra men de går verkligen inte att lämna dem ensamma i ett rum 1 minut ens. I morse var dem inne på Jamies rum och lekte (trodde jag), hör hur dom skrattar och går in för att se vad dem gör. Då har dem varit där inne i max 2 minuter medan jag höll på att fixa i ordning så vi kunde åka till kusinerna.
 
Då har Jamie klättrar upp och fått tag i en flaska målarfärg som stod högst uppe på hans hylla. Tydligen hade de börjat med att han gett den till kelly som tryckt ut färg på hans fot vilket i sin tur ledde till att Jamie tog den och tryckte allt vad han kunde i håret på Kelly....
 
Då vill man ju bara stänga dörren och köra iväg själv.. Färg överallt i hela rummet, båda ungarna och Jamies nya pippi jumpsuit förstörd.. De var bara att sätta igång och bada barn och städa innan vi kunde köra iväg.
 
När Jamie vaknar på detta humöret så är han helt omöjlig. Han bryr sig inte ett dugg om han får sitta time-out han fortsätter direkt igen endå. Konstigt att dagarna verkligen kan vara som natt och dag imellanåt.. Igår när vi skulla köra till Landskrona gick han utanför dörren, tog upp en av mina blomkrukor och slängde den i marken så den gick sönder. "Där var is i den mamma"..Inte en tanke på att reflektera över att den kommer gå sönder..
 
 
 
Vi kom iallafall iväg till kusinerna och fick en bra dag tillslut trots den tråkiga starten.
 
Vid tandborstningen vägrade Jamie öppna munnen och fortsatte tramsa vilket slutade med att han fick gå och lägga sig utan att borsta tänderna. De tog inte många sekunder innan han började skrika för att han ville ta bort tandtrollen (vilket jag visste skulle hända) men han fick faktiskt sova med dem. Lyssnar han inte när jag sagt till honom 3 gånger att sluta tramsa så får de va så. Han är ju inte dum, han vet hur viktigt de är med tandborstningen och att han alltid fått borsta tänderna senare trots att han tramsat. Men nu får vi ta och hålla fast stenhårt med konsekvenserna för han är ju trots allt snart 4 år och förstår ju precis vad man får och inte får göra. 
 
#1 - - pia:

ja det gäller att ha stenkoll hela tiden, fantasin är där ingen brist på!!kram