Söndag

De senaste dagarna har gått i ett. I fredags hade Simon barnen så åkte jag och mormor och fixade ett par ärende i Landskrona. Fick ett ryck och lukade i häckrabatten på framsidan och la dit singelsten istället. Vi har ju 7 miljoner jordbi som bor i jorden så vi får se om de flyttar på sig nu när där är lagt sten eller om vi får köpa radar.
 
Igår blev de simning, plantering av blommor, besök av Farmor som stannade på middag och sedan körde Simon och hämtade hans farmor och farfar på Kastrup. Jamie var helt slut efter dagen så de var inga problem att natta två barn samtidigt.
 
I morse bestämde sig Kelly för att gå upp kl 07. Jamie som egentligen hade velat sova längre skulle tvunget upp vilket resulterade att de blev en trött och tjurig morgon. Himla tur för mig att de var mors dag så jag fick ligga kvar i sängen. Simon och Jamie gjorde pannkakor till frukost och sedan hade jag köpt min egen present, ett flak celsius ;)
 
på förmiddagen åkte vi iväg på husvisning här i Teckomatorp! Vi älskade huset och prismässigt hade vi landad på 7000 kr i månaden (lån + driftkostnad) istället för 10.000 som vi har nu (sedan tillkommer ju alla andra räkningar). Problemet är bara hur banken ställer sig, Vi köpte vårt nuvarande hus för 725 000 och har ungefär 625 000 i lån och detta huset ligger budet på 1,8 miljoner. Ett högre lånebelopp men i slutändan blir de ju mycket billigare för oss eftersom detta är en bostadsrätt med även 4850 kr i kallhyra. Vi får se om de går att lösa på något sätt trots att jag är mammaledig och inte har någon fast inkomst.
 
I eftermiddags körde vi hem till Helena med familj som även bjudit över mamma. De hade bakat en supergod tårta och sedan bar de av till Landskrona för att heja på Lucas som spelade match. Därefter åt vi pizza tillsammans innan vi fick köra hem till vovvarna.
 
 
 
De blir knappt någon tid över till bloggen nu på kvällarna eftersom all tid som blir över går åt till att planera festen. De är så mycket som ska fixas och just nu håller jag på att jobba för fullt för att hitta en hoppborg vi kan hyra till kidsen (ja vi ska gå all in). De verkar som alla ska ha party den 4 Juli för de som hyr ut på blocket i Skåne har alla sina uthyrda den dagen..
 
Vi åker iallafall till Tyskland den 15 Juni så nu måste vi bara hitta en dag för Ullared också!
 
PUSS
 
 

Torsdag

Sedan Kelly kom så har de aldrig varit en lugn stund på dagen eftersom Jamie redan hade slutat att sova middag. Så de är alltid minst ett barn att ta hand om hela tiden och när de kommer till Jamie så är de full 190 konstant. Men denna eftermiddagen hände något som tidigare aldrig hänt.
 
Jamie ville kolla på youtube, Kelly lekte med en bitleksak i babysittern så jag passade på att dammsuga vardagsrummet. 2 minuter senare möts jag av detta.. Jag fick alltså 20 minuters break från båda kidsen utan att behöva lämna dem till Simon.
 
 
 
Jamie tappade huvudet konstant och när jag försökte lägga honom ned så vaknade han och ville mysa i mitt knä. 1 minut senare så tvärdäckade han igen.
 
 
 
Antingen har han sprungit maraton på dagis eller så var han smart nog och tog en powernap inför familjefesten. Kl 18 så var vi alltså tillbaka på dagis. De hade styrt upp de hela med att varje familj skulle göra en stor teckning med 700 miljoner pysselsaker. Jamie satt still i drygt 5 minuter sedan vandrade han vidare till sandlådan så vår teckning (som de skulle hänga upp på väggen) var i princip orörd förutom lite grus som jamie limmade på..
 
Vi fikade, lekte och hade de trevligt i 2 timmar innan de var dags att köra hem! Ännu en gång är vi otroligt nöjda över dagiset och avdelningen som Jamie hamnat på!
 
PUSS
 
 
 

Utvecklingssamtal

Idag hade vi utvecklingssamtal på dagis angående Jamie. Han är tydligen väldigt snäll och neutral, de finns ju vissa barn som de behöver ha extra koll på eftersom de inte är så snälla mot de andra barnen, men Jamie tillhör inte dem och han tillhör inte heller de som blir utsatta. Så de känns ju skönt, att han är snäll och att han verkar vara omtyckt av de andra barnen också!
 
Han har en egen pärm och där skriver de varje månad hans utveckling när de kommer till motorik, språkutveckling, matematik och sociala utveckling. De skriver även ut bilder på deras framgångar och vad de gillar att göra. Tex så fanns där bilder angående finmotoriken när han gör armband och bygger torn. En födelsedagsbild från när de firade hans 2 års dag och självklart nån bild när han rullar boll med en kompis.
 
De märkts verkligen att Jamie har fäst sig vid hans mentor Annika för han tjatar konstant här hemma om henne. Jag gillar alla pedagogerna och tycker de känns oerhört tryggt att lämna Jamie på morgonen.
 
Ikväll är de familjekväll på dagis så vi hoppas att de blir lite bättre väder eftersom de är utomhus!
 
PUSS